و سلام که نام خداست .
در این آغاز بر آن شدم تا گذری داشته باشم بر سالهایی از عمر گرانمایه که در این راه صرف شد .
آمدند و رفتند ؛ آمدیم و می رویم و آن چه از ما می ماند ندای ماست و این است ندای گروه های آموزشی منطقه ی ما.
چیزی در این دنیا گم نمی شود به خصوص اگر از جنس آموختن باشد ؛ آموختنی هایی ازغیر به غیر .
با نیم نگاهی ساده به کارنامه ی گروه ها و فعالیت های کمیسیون ها در دوره ی عمومی می توان میزان دستیابی به اهداف گروه ها را در طی سال های اخیر ارزیابی کرد کافی است بازتاب فعالیت گروه های آموزشی در مدارس مورد بررسی قرار گیرد تا صحه ای بر این مدعا باشد .
گروه های آموزشی دوره ی عمومی در روی آوری به اهداف زیر همواره فعال بوده است :
1- آموزش و ترویج روش های تدریس فعال
2- بهبود و اثربخشی به کیفیت یاددهی و یادگیری با رویکردهای نوین و مبتنی بر IT
3- آشنایی با انواع ارزشیابی (مستمر ،توصیفی ، شفاهی و پایانی )و نحوه ی صحیح نمره گذاری ، شناخت انواع جدول ها و فرم های ارزشیابی ، رعایت مواردی که در طراحی سوال باید به آن ها توجه کرد .
4 - توسعه ی فناوری در آموزش و به کارگیری آن در تدریس و آشنایی با اینترنت و استفاده از آن در امر آموزش و نو به نو شدن این رود عظیم .
همه و همه حاکی از صرف وقت و تلاش پی گیر مجموعه ای است به نام گروه های آموزشی که در سال های اخیر مظلوم واقع شده و نادیده گرفته شده اند .
قضاوت در مورد گروه های آموزشی با حکایت فیل در تاریکی پیوندی آشنا دارد !!
مگر می شود چشم بسته در مورد فعالیت های بخش وسیعی از آموزش و پرورش و انرژی صرف شده در آن قضاوت کرد ؟مگر می شود قله ای را صعود کرد اما نفس های تند و گرم فاتحان آن را ندیده گرفت ؟
آیا گروه های آموزشی دوره ی عمومی روی همان پله ای ایستاده که ده سال قبل ایستاده بود ؟ پس آن همه وقت و عمرعزیزی که در این راه صرف شده کجا به حساب می آید ؟( حرف از عمر است )
در هر مدرسه ابتدایی و راهنمایی که قدم بگذارید حداقل چند نفری از روش های تدریس فعال و آمیخته با تکنولوژی نوین استفاده می کنند و با شیوه های ارزشیابی مستمر و شفاهی و طراحی سوال آشنا هستند و چند سایت آموزشی و انواعی از CD های آموزشی را می شناسند .
در هر مدرسه حداقل یک رایانه موجود است که فقط برای وارد کردن نمرات از آن استفاده نمی شود
DATA SHOW و استفاده از آن در بعضی مدارس و برخی کلاس ها رایج است و همه ی این ها از دستاوردهای کارشناسی تکنولوژی این اداره است .
آیا همه ی این ها دال بر فعالیت های چشمگیر گروه های آموزشی نیست ؟
برای اعضای گروه همین کافی است که اگر در هیچ چشمی جا نمی شوند ولی دلی به وسعت دریا دارند .
ختم کلام : تاریخچه ی گروه های منطقه در استان ( CDهای گزارش ما ) نشان می دهد که طی دهه ی اخیر ؛ گردانندگان گروه های آموزشی دلسوزانه تلاش کردند تا سبد خوشه چینان دانش همواره لبریز از تازه ترین ها باشد
از سخنرانی مشاوران و اساتید مجرب تا کارگاه های آموزشی ؛ از ارائه ی تدریس های فعال تا بررسی کتب ؛ ازآشنایی با اینترنت و سایت های آموزشی تا ساخت ایمیل و وبلاگ ؛ از به کار گیری تلویزیون و فیلم های آموزشی تا استفاده ازDATA SHOW ؛ از برگزاری مجامع عمومی در رشته های تخصصی و کمیته ای تا مجامع آموزشی در مدارس ؛ همه در راستای اهداف کمیته های مدون سازمان بوده و نشانگر پیشرفت گروه ها در دهه ی اخیر است .
سرگروه ها صادقانه آنچه خود در طول کار آموختند ؛ بی منت و بی دریغ در دامن معلمان منطقه ریختند که با مناعت طبعی که از معلمان سراغ دارم از دامن آن ها در سفره ی دانش آموز لبریز شده است .
باور این که توانسته باشیم رضایت همه ی معلمان را فراهم کرده باشیم پیچیده و اغراق آمیز است اما دراین که هر سال پیشرفتی حاصل شده ؛ از باورهای قلبی ماست و ایمان داریم که رتبه ی گروه های آموزشی ارتقا یافته و این برای چون منی حقیر ؛ وجدانی آرام به ارمغان آورده است .
معمولا رسیدن به اهداف آموزشی ؛ زمان بر است همچون بذری که بر دامن زمین ریخته می شود صبر و مراقبت می طلبد تا دوره ی رشد و نمو طی نشود برداشت محصول آغاز نخواهد شد صبری چند ساله می خواهد تا حقیقت سعی امروز بر چشم منتقدان فردا روشن شود .